Momenteel zijn er geen kantoren en werk/opslagruimte meer beschikbaar

kantoorruimte

Historie van het pand

Op 29 april 1977 is de Kabelweg geopend. Het was een gloednieuw en modern kaaspakhuis waar vele bekende kaasmerken, zoals Maaslander, Old Amsterdam en andere kazen gerijpt werden.
Het pand was opgedeeld in verschillende hallen, dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar. De grote schuifdeuren zijn nog steeds in het pand aanwezig.

Via de hoofdentree kom je direct binnen bij de vroegere kantoren. De indeling van vroeger is nagenoeg intact gebleven. Op de begande grond zijn later nog extra kantoorruimtes gevormd.

In de nacht van 14 op 15 november 1978 sloeg het nootlot toe. Het pakhuis stond in brand en zo ontstond de grootste kaasfondue van Nederland. Het gehele pakhuis is tot de grond toe afgebrand.

Een jaar later was het gehele pakhuis weer opgebouwd en draaide de productie weer op volle toeren.

Nadat de kaasprodructie is gestopt aan de Kabelweg is het pand ingedeeld in kleinere units. Door de nieuwe indeling van het pand worden de units gelegen in het midden veelal gebruikt als opslagruimtes. Ruimtes gelegen meer aan de buitenzijde zijn ingericht als werkunits.  

Door de vele bedrijven die sinds de laatste jaren gevestigd zijn is er elke dag veel bedrijvigheid aanwezig. Zo past de naam 'Bedrijvenpark'  goed bij dit pand!

Doordat elk bedrijf bezig is met zijn eigen professionele vakmanschap is het op het bedrijventerrein een dorp op zich... zo wordt er dagelijks gewerkt aan het onderhouden en reviseren van boten en auto's en zijn er timmer- en bouwbedrijven gevestigd. Er worden er verschillende workshops gegeven zoals fotografie en glas in lood. Er zitten verschillende webshops die hun eigen productie en voorraad hebben staan. Er wordt er muziek gecomponeerd of opgenomen in een muziekstudio. Kortom een Bedrijvenpark met veel diversiteit.

Nieuws

Lichtkoepels

In de laaddocks zijn de bestaande daklichten vervangen door nieuwe lichtkoepels. Er komt nu fantastisch licht binnen waardoor overdag de verlichting in de opslagruimtes niet aan hoeft. Bovendien isoleren de nieuwe lichtkoepels uitstekend waardoor de temperatuur in de geko...

Kijk verder

Het pand bestaat 40 jaar!

Op 29 april 1977 is de Kabelweg geopend. Het was een gloednieuw en modern kaaspakhuis waar vele bekende kaasmerken, zoals Maaslander, Old Amsterdam en andere kazen gerijpt werden. Het pand was opgedeeld in verschillende hallen dit is op de dag van vandaag nog steeds zicht...

Kijk verder
Meer Nieuws
  • Historie van het pand